Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

"Μπορώ κι εγώ" Δράση για νέους ως 30 ετών που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το νόμο

H EΠΑΝΟΔΟΣ ΝΠΙΔ εποπτευόμενο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υλοποιεί με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς για νέους/ες ηλικίας έως 30 ετών που αντιμετωπίζουν ή αντιμετώπισαν δυσκολίες με το νόμο τη δράση «ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ».
Η δράση «MΠΟΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ» απευθύνεται σε νέους ηλικίας έως 30 ετών που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το νόμο
Στόχοι της δράσης «ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ» είναι:
• Η κοινωνική ενσωμάτωση των νέων με νομικές ιδιαιτερότητες
• Η μείωση των ποσοστών υποτροπής τους
• Η πλαισίωση τους με εξειδικευμένους φορείς, υπηρεσίες και επαγγελματίες (όπως ΟΑΕΔ, θυρίδες νεανικής επιχειρηματικότητας)
• Η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών απασχόλησης
• Η δημιουργία τριών παραγωγικών εργαστηρίων
• Η στήριξη των νεαρών του προγράμματος στην αναζήτηση απασχόλησης
• Η διασύνδεση των νεαρών του προγράμματος με την αγορά εργασίας
Το πρόγραμμα «ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ» περιλαμβάνει τη δημιουργία τριών παραγωγικών εργαστηρίων για 45 νέους, ηλικίας έως τριάντα ετών. Ειδικότερα θα δημιουργηθούν τρία εργαστήρια, με θέμα : «Μαθαίνω το αυτοκίνητο», «Χειρίζομαι τον Η/Υ», «Πειραματίζομαι με την τέχνη».
Στο πρώτο εργαστήριο «Μαθαίνω το αυτοκίνητο» το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε εξειδικευμένο συνεργείο που θα μισθώσει η ΕΠΑΝΟΔΟΣ, οι νέοι θα πάρουν γενικές γνώσεις μηχανολογίας αυτοκινήτων προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τη μηχανή και τη λειτουργία της. Η διάρκεια του εργαστηρίου θα είναι 3 μήνες.

Στο δεύτερο εργαστήριο «Χειρίζομαι τον Η/Υ» οι νέοι/ες θα γνωρίσουν τον Η/Υ, τη λειτουργία του και θα εξοικειωθούν σε βασικά προγράμματα. Το εργαστήριο αυτό θα παρακολουθήσουν νέοι που έχουν παρακολουθήσει τάξεις βασικής εκπαίδευσης. Η διάρκεια του εργαστηρίου θα είναι 3 μήνες.
Στο τρίτο εργαστήριο «Πειραματίζομαι με την τέχνη» οι νέοι/ες θα παρακολουθήσουν δημιουργικές καλλιτεχνικές δραστηριότητες με στόχο την παραγωγή ενός video. Η διάρκεια του εργαστηρίου είναι 3 μήνες.
Παράλληλα με τα εργαστήρια οι νέοι/ες θα υποστηρίζονται από τους εξειδικευμένους συμβούλους απασχόλησης της ΕΠΑΝΟΔΟΥ ενώ θα μπορούν να αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες του JOB CLUB που λειτουργεί στην ΕΠΑΝΟΔΟ. Ήδη στην ΕΠΑΝΟΔΟ έχουν πραγματοποιηθεί με επιτυχία βραχύρυθμα σεμινάρια με πληροφορίες για διεξόδους απασχόλησης όπως αυτό με τίτλο «ΜΕΤΑ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ».
Στο τέλος, μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των εργαστηρίων θα οργανωθεί «ΗΜΕΡΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ» όπου θα κληθούν εργοδότες ανάλογων ειδικοτήτων να γνωρίσουν τους νέους/ες του προγράμματος της ΕΠΑΝΟΔΟΥ και να ανταλλάξουν απόψεις και προβληματισμούς. Στόχος αυτής της ημέρας είναι η γνωριμία των αποφυλακισμένων με την αγορά εργασίας.


ΕΠΑΝΟΔΟΣ
ΔΕΡΙΓΝΥ 28-30 & 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΠΛ. ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ, 104 34 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210 88 15 904 - 210 88 15 032, FAX: 210 82 51 109
e-mail: epanodos@epanodos.org.gr
http: www.epanodos.org.gr
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 - 14:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου